Over Els

Els Goossens

Ik studeerde viool bij Jeannelotte Herzberger en Jaap Schröder op het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Daar behaalde ik het diploma Docerend Musicus. Daarna ging ik altviool studeren op het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Ferdinand Erblich (diploma Uitvoerend Musicus). Sinds de oprichting van Amsterdam Sinfonietta ben ik als altvioliste aan dit ensemble verbonden.

Lesgeven is inspirerend

Naast mijn werk als uitvoerend musicus, heb ik meer dan 30 jaar ervaring met lesgeven. Het is inspirerend om een leerling elke week te zien en mee te maken. Ik verwonder me er nog steeds over dat ze zoveel leren over vioolspelen en muziekmaken. Er groeit een band tussen ons die altijd bijzonder is. Met plezier moedig ik leerlingen aan om in een orkest te gaan of een ensemble te beginnen. Wat ze daar leren is onmogelijk in een les te leren. Bovendien krijgen ze daar vrienden en waardevolle contacten.

Els Goossens vioolles

© Marco Borggreve

© Marco Borggreve

“Hoe leg je iets uit in de les, wat zeg je wel en vooral: wat zeg je niet? Hoe blijf je een leerling motiveren? Het blijft intrigerend. Ik leer nog steeds bij.”

Blijvend ontwikkelen door cursussen en lezingen

Vioolles